facebook

Підвісне крісло у вигляді кокона з техноротангу – як встановити

Підвісне крісло у вигляді кокона з техноротангу – як встановити

Підвісне крісло – чудове місце для відпочинку як у будь-яких внутрішніх приміщеннях, так і на балконі чи терасі. Воно забезпечує заспокійливе похитування та захоплює своїм унікальним та неповторним комфортом. Крім того, підвісні крісла одночасно чарівні та декоративні.

Де можна встановити крісло?

Перш ніж приступити до дій, давайте уважно продумаємо місце, де будуть розташовані подібні меблі. Якщо ви не бажаєте вішати крісло до стелі, можна вибрати для нього металевий каркас. Більшість з них підходять до багатьох типів підвісних стільців, але переконайтеся, що вони підходять саме до моделі сидіння.

Якщо ви плануєте підвішувати крісло до стелі, обов'язково перевірте, щоб стеля була безпечною та міцною. Не повинно бути тріщин та пошкоджень. Ті ж правила поширюються і на дерев'яні стелі, балки та перекриття. Якщо ці елементи є стійкими, це забезпечує міцну основу для кріплення крісла.

Майданчик для монтажу повинен бути безперешкодним - на ньому повинні бути точки кріплення, що витримують навантаження. Підвісити крісло на стелю із гіпсокартону, ДВП або ДСП також може бути важко, якщо взагалі можливо. Якщо ви не впевнені в матеріалі, з якого зроблено вашу стелю, або не впевнені в точках кріплення, зверніться за професійною консультацією.

Дотримуйтесь правильної відстані

Пам'ятайте також про практичні питання. Щоб крісло можна було використовувати вільно та безпечно, навколо нього має бути достатньо місця. Ви не злякаєтеся під час розгойдування і не розіб'єте улюблену статуетку або вазу. Найкраще залишати щонайменше 0,5–1 м з кожного боку.

Подумайте, як новий предмет меблів впливатиме на повсякденне використання простору. Хоча крісло підійде навіть для невеликих кімнат або балконів, зверніть увагу на відстань. Виберіть ідеальне місце та перетворите свою:

  • вітальню;
  • дитячу кімнату;
  • балкон;
  • терасу;
  • студію чи навіть ресторан.

Як повісити підвісне крісло – крок за кроком

Після того, як ви вибрали ідеальне місце для підвішування крісла, можна приступати до роботи. Перевірте, чи є у вас все необхідне для збирання. Якщо ви отримали готовий комплект, переконайтеся, що це все всередині. Не намагайтеся зібрати крісло без комплекту – це може спричинити безпеку його використання.

Переконайтеся, що поверхня, на яку ви плануєте повісити крісло, є безпечною. Перевірте, чи немає тріщин і, якщо дерево, чи не почало воно гнити. Стеля має бути надійною з погляду міцності.

Просвердліть отвір, що підходить до розпірної втулки гака або гвинта. Попередньо можна відзначити олівцем місце, де розташовуватиметься отвір. У разі пропонованих нами розмірів свердло повинно мати глибину приблизно 10 см та діаметр приблизно 1,5 см.

Надійно прикріпіть до отвору гачок або заглушку, що самоблокується. Це ключовий момент, від якого залежатиме безпека та міцність нашої конструкції.